عیب یابی کولر گازی و داکت اسپلیت گری

شنبه 25 فروردین 1397

در این مطلب به بررسی عیب یابی کولر های گازی و داکت اسپلیت گری پرداخته ایم.

عیب یابی کولر گازی و داکت اسپلیت گری

عیب ۱: کولر گازی و داکت اسپلیت روشن نمی شود.

علت : پریز برق ندارد یا دوشاخه یا سیم رابط کولر معیوب است.

رفع عیب: با بررسی برق پریز و اطمینان از سالم بودن آن ،بدنه کولر یا داکت را با احتیاط جدا نموده و پس از آن که دو شاخه را وارد پریز نمودید، توسط ولت متر مقدار برق را در ترمینال اصلی مورد اندازه گیری قرار دهید.اگر در ترمینال اصلی ولتاژ وجود نداشت ابتدا دو شاخه و سپس سیم رابط را تعویض نمایید البته در صورتی که در بررسی دو شاخه ،عیب خاصی مشاهده نشده باشد.

عیب ۲: کولر گازی یا داکت اسپلیت روشن نمی شود.

علت: کلید اصلی خراب است.

رفع عیب: در بعضی از کولر ها کلید قدرت وجود دارد که در واقع فاز اصلی مدار از این کلید عبور نموده. در صورت معیوب بودن کلید قدرت، به سبب عدم وجود فاز در مدار ،عیب۱- مشاهده می شود .کلید قدرت را می توان پس از خارج نمودن دو شاخه از پریز مورد آزمایش قرار داد بهتر است یکی از سر سیم ها را جدا کنید. اهم متر را بر روی رنج ۱*R قرار داده و رابط ها را به پایه های کلید متصل سازید .اگر کلید سالم باشد با قرار دادن آن بر روی حالت ON،عقربه منحرف شده و عدد صفر را نشان می دهد.در همین زمان با حرکت کلید بر روی حالت OFFعقربه به سمت بی نهایت باز می گردد. در غیر این صورت کلید معیوب است و می بایست آن را تعویض نمایید.

عیب ۳:

کولر گازی یا داکت اسپلیت روشن نمی شود.

علت: سیم های رابط قطع شده اند.

رفع عیب: اگر در سیم بندی مدار اصلی ،فاز یا نول قطع شده باشد،عیب۱ بوجود می آید بنابراین لازم است صحت اتصالات تا محل انشعاب بین ترموستات و کلید موتور فن بر رسی شود.

عیب ۴: موتور فن روشن می شود اما کمپرسور براه نمی افتد.

علت: فاز یا نول اصلی کمپرسور قطع است.

رفع عیب: سیم های رابط را مورد بر رسی قرار دهید.در صورت مشاهده سیمی که از محل اتصال خود خارج شده ،نسبت به اتصال مجدد آن اقدام نمایید.

عیب ۵:موتور فن روشن می شود اما کمپرسور براه نمی افتد.

علت: ترموستات خراب است.

رفع عیب: دو شاخه کولر را از پریز خارج نموده و پس از جدا نمودن سیم های رابط ترموستات رابط های اهم متر را به آن متصل نمایید.با حرکت ترموستات (ولوم ترموستات)در جهت عقربه های ساعت ، عقربه اهم متر منحرف شده ودر حدود عدد صفر می ایستد و با قطع ترموستات (حرکت ولوم در جهت خلاف عقربه ساعت) عقربه به سمت بی نهایت باز می گردد. اگر به هنگام تست کلید ،موارد مذکور مشاهده نشد کلید ترموستات معیوب است. ترموستات را تعویض نمایید.حتما” هنگام خرید ترموستات جدید،توجه داشته باشید که ترموستات مختص کولر گازی را خریداری نمایید.

عیب ۶: موتورفن روشن می شود اما کمپرسور براه نمی افتد.

علت: اورلود،دائما”در حالت قطع است.

رفع عیب: کنتاکت های اورلود در حالت عادی به یکدیگر متصل هستند که این اتصال بوسیله اهم متر دیده می شود در غیر این صورت اورلود با شماره کد مشابه خود تعویض می شود.لازم است ذکر شود در اکثر کولر های گازی اورلود درون پوسته آهنی کمپرسور تعبیه شده که در این صورت رفع عیب قدری مشکل می شود.

عیب ۷: موتور فن روشن می شود اما کمپرسور براه نمی افتد.

علت: کمپرسور معیوب است

رفع عیب: بهتر است کمپرسور را در حالی که متصل به برق است مورد آزمایش قرار دهید.کولر را روشن نموده و موتور فن را به حرکت اندازید. ترموستات را نیز در حالت روشن قرار داده و اگر از قبل سر سیم های موتور را شناسایی نموده اید،ابتدا ولتاژ دو سر اصلی و مشترک و کمکی را مورد اندازه گیری قرار دهید واگر به هر دو سیم پیچ ولتاژ به اندازه کافی می رسد اما حرکت نمی کند باید کمپرسور را تعمیر یا تعویض نمایید.

عیب ۸: موتور فن روشن می شود اما کمپرسور براه نمی افتد.

علت: خازن راه انداز کمپرسور معیوب است

رفع عیب: اگر خازن معیوب باشد، بمحض حرکت ترموستات در جهت عقربه های ساعت موتور میل به حرکت از خود نشان می دهد اما براه نمی افتد.عموما”این حالت کمپرسور توسط کم نور شدن لامپ های روشنایی منزل قابل رویت و تشخیص است .بواسطه جریان اضافی که کمپرسور در این حالت می کشد،اورلود نیز عمل می کند.خازن را از مدار خارج نموده ،و پس از تخلیه به یکی از روش های گفته شده در مبحث خازن ها آن را آزمایش کنید.در صورت مشاهده عیب خازن ، نسبت به تهیه خازن جدید اقدام نمایید.

عیب ۹: کلید فن را روی تمام حالت ها قرار داده ایم اما،فن روشن نمی شود(کمپرسور عمل می کند).

علت: فاز یا نول اصلی فن قطع شده است.

رفع عیب: از جمله احتمالات می تواند این باشد که فاز کلید چند حالته و یا نول خود موتور فن قطع شده باشد .دو خط مذکور را بر رسی نموده ودر صورت مواجهه با پارگی و یا جدا شدن سیمی از کنتاکت خود ،عیب را بر طرف سازید تا فن به کار خود ادامه دهد.

عیب ۱۰: کلید فن را روی تمام حالت ها قرار داده ایم اما، فن روشن نمی شود (کمپرسور عمل می کند).

علت: کلید فن خراب است.

رفع عیب: کولر را از برق جدا نموده و پس از آزاد ساختن کنتاکت های کلید فن ، یکی از رابط های اهم متر را روی کنتاکت ورودی فاز قرار داده و با زدن کلید (حالت ۱ )،می بایست با اتصال رابط دوم اهم متر بر روی یکی از پایه ها ،عقربه منحرف ودر حدود صفر بایستد.در حالت ۲ کلید رابطین اهم متر بر روی کنتاکت مشترک ویکی دیگر از پایه ها ارتباط را نشان خواهد دادواز آن جا که فن به هیچ وجه روشن نمی شود در آزمایش کلید هیچ کدام از حالت های کلید انحراف عقربه در اهم متر را ایجاد نمی سازد(اگر کلید خراب باشد).   کلید را تعویض کنید تا موتور فن با حرکت کلید براه افتد.

عیب ۱۱: کلید فن را روی تمام حالت ها قرار داده ایم اما، فن روشن نمی شود (کمپرسور عمل می کند).

علت : خازن راه انداز موتور فن معیوب شده.

رفع عیب : اگر مشکل از خازن باشد ،با حالت ۱ کلید فن ، موتور صدای هوم داده وشروع به آمپر کشی می کند که اگر به موقع کلید فن در حالت خاموشی قرار نگیرد،موتور فن خواهد سوخت. همین واکنش موتور در سایر حالت های کلید فن نیز با کمی شدت یا ضعف مشاهده می شود خازن راه انداز موتور فن را از مدار خارج نموده و پس از تخلیه به یکی از روش های گفته شده در مبحث تست خازن ها آن را آزمایش نمایید اگر خازن معیوب است آن را تعویض نمایید.

عیب ۱۲: کلید فن را روی تمام حالت ها قرار داده ایم اما، فن روشن نمی شود (کمپرسور عمل می کند).

علت: موتور فن معیوب است.

رفع عیب: از آن جا که موتور فن قدری پیچیده است و از انواع آسنکرون های چند سرعته محسوب می شود . تشخیص سیم پیچ معیوب و رفع عیب آن تا حدودی مشکل است توصیه می شود موتور را به تعمیرگاه منتقل و رفع عیب آن را به تعمیر کاری مجرب واگذار کنید.

عیب ۱۳: کمپرسور و فن هر دو در حال کارند اما خنک کنندگی کولر یا داکت بسیار کم است.

علت: ترموستات تنظیم نیست.

رفع عیب: ترموستات را بر روی درجه مناسب قرار دهید تا سرمایی که کولر ایجاد می کند پاسخگوی نیاز محیط باشد.

عیب ۱۴: کمپرسور و فن هر دو در حال کارند اما خنک کنندگی کولر یا داکت بسیار کم است.

علت: موتور فن نیم سوز شده.

رفع عیب: اگر سرعت فن تقلیل یابد،سرمای کمتری وارد محیط می شود در نتیجه عملکرد کولر مطلوب نخواهد بود موتور فن را به تنهایی مورد آمپر کشی قرار دهید.اگر جریان اضافی می کشد،نیم سوز است،نسبت به تجدید سیم پیچی موتور فن اقدام نمایید.

عیب ۱۵: کمپرسور و فن هر دو در حال کارند اما خنک کنندگی کولر بسیار کم است.

علت: فیلتر خروجی هوا،کثیف است.

رفع عیب: در اولین تصویر همین صفحه مراحل دستیابی به فیلتر نشان داده شده ،پس از خروج فیلتر آن را کاملا” تمیز نمایید. جهت شستشوی فیلتر به مندرجات دفتر چه های راهنما دقیقا” توجه کنید.

عیب ۱۶: کمپرسور و فن هر دو در حال کارند اما خنک کنندگی کولر یا داکت بسیار کم است.

علت: مسیر ورودی هوا مسدود شده است.

رفع عیب: توسط یک فرجه ورودی های هوا به داخل کولر را تمیز نمایید.

عیب ۱۷: کمپرسور و فن هر دو در حال کارند اما خنک کنندگی کولر بسیار کم است.

علت: یاتاقان های محور فن خراب است.

رفع عیب: از آن جا که صحت عملکرد یاتاقان ها در سرعت محور فن بسیار موثر است خرابی آن ها علاوه بر آنکه هوای خروجی را کاهش می دهد صدای شدیدی را نیز ایجاد می سازد. در صورت مشاهده این عیب یاتاقان ها را تعویض نمایید.

عیب ۱۸: بدنه کولر برق دارد.

رفع عیب: اتصال بدنه ممکن است از کمپرسور و یا فن ،خازن ها و یا سیم های رابط باشد.مانند سایر لوازم خانگی ابتدا ارتباط الکتریکی مصرف کننده های ماشین را با مدار قطع نمایید اگر اتصال بدنه از بین رفت یکی از آن ها دارای اتصال بدنه است هر کدام از مصرف کننده ها را جدا گانه بوسیله اهم متر یا لامپ سری تست نمایید ودر صورت برخورد با قطعه معیوب ،سایر اتصالات مدار را به شکل اولیه باز گردانیدو اتصال بدنه آن مصرف کننده را بر طرف نمایید.اما اگر با قطع مصرف کننده های مدار ،اتصال بدنه همچنان بر قرار بود، سیم بندی مدار را تعویض نمایید.

عیب ۱۹: سرمای کولر گازی یا داکت اسپلیت بیش از حد زیاد است،و علیرغم کار مداوم اتومات نمی کند.

رفع عیب: این عیب می تواند از جوش خوردن کنتاکت های کلید درون ترموستات باشد ولوم ترموستات را در جهت خلاف عقربه های ساعت (به سمت صفر) بچرخانید.اگر ترموستات خاموش نشد آن را تعویض کنید البته می توان قابه مخصوص ترموستات را جدا نموده با سمباده کشی سطح کنتاکت ها،از آن ها مجددا” استفاده نمود اما تجربه نشان داده است کنتاکت های جوش خورده پس از مدت اندکی مجددا” دچار همین عیب می شوند زیرا سطح پلاتین ها فرسوده شده .تعویض ترموستات منطقی تر است زیرا کار مداوم کولر به کمپرسور آسیب می رساند ودر مقابل قیمت ترموستات تعمیر کمپرسور به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.

این عیب می تواند از خروج لوله بلوی ترموستات از جایگاه خودش نیز باشد .همچنین این عیب می تواند از ایجاد حفره باریکی در سیستم گاز ترموستات نیز ایجاد شود اگر کلید ترموستات سالم است (جوش نخورده)ولوله بلو نیز در محل خودش است گاز درون ترموستات از خفره باریکی خارج شده و بناچار می بایست ترموستات را تعویض نمایید.اگر سیم بندی مدار را تغییر داده اید و یا تجدید نموده اید،یکی از احتمالات اشتباه در سیم بندی مدار است.مدار را مجددا”مورد بر رسی قرار دهید.

عیب ۲۰: با قرار دادن کلید قدرت کولر بر حالت ON فیوز مخصوص کولر و یا فیوز منزل قطع می شود.

رفع عیب: اتصال کوتاه در کولر عموما”به سبب فاسد شدن عایق خازن های راه انداز می باشد.در پوش کولر را جدا نموده و به ظاهر خازن ها توجه نمایید اگر در بدنه خازن ها یا یکی از خازن ها آثار سوختگی ویا شکافی مشاهده شد ،خازن معیوب است ،خازن را تعویض کنید.

اتصال کوتاه می تواند در کمپرسور یا فن نیز رخ دهد از اینرو سیم های رابط آن ها را جدا نموده،کولر رامجددا” روشن نمایید. اگر اتصال کوتاه صورت نگرفت، یا کمپرسور دچار اتصالی است ویا موتور فن که هر کدام را جداگانه بر رسی و مورد معیوب را رفع عیب نمایید.

اما اگر با توجه به خارج نمودن فن و کمپرسور از مدار اتصالی همچنان رخ دهد کل سیم بندی مدار را تعویض نمایید.

عیب ۲۱: با روشن کردن موتور فن و یا کمپرسور در کولر گازی یا داکت اسپلیت اتصال کوتاه رخ می دهد.

رفع عیب: رجوع شود به رفع عیب ۲۰

عیب ۲۲: بادی که از کولر گازی یا داکت خارج می شود گرم است.

رفع عیب: این عیب می تواند با روشن نشدن کمپرسور مرتبط باشد صرفنظر از این عیب و به فرض آنکه کمپرسور در حال کار باشد بر اثر نشت ،گاز فریون ۲۲  از کولر خارج شده است که می بایست توسط تعمیر کاری مجرب بوسیله فشاردهی محل نشت ، مشخص شده وپس از جوشکاری و آزمایش مجدد بوسیله فشار دهی ، هوای درون لوله ها بوسیله  وکیوم پمپ (پمپ تخلیه هوا ) تخلیه شده و سپس شارژ گاز صورت پذیرد.اگر پروانه خنک کننده کندانسور هرزگرد شده باشد وعمل خنک شدن گاز درون آن صورت نگیرد سرمای ایجاد شده توسط کولر شدیدآ” تحت تاثیر قرار گرفته و به هیچ وجه قابل مقایسه با شرایط خنک شدن گاز درون کندانسور نخواهد بود.

مورد مذکور را می توان با بر داشتن دریچه کولر ویا جدا نمودن در پوش کولر مشاهده و رفع عیب نمود. علت دیگری که می تواند این عیب را بوجود آورد طولانی بودن توقف های ترموستات است که در نتیجه آن،تبرید کولر شدیدا” کاهش می یابد. ترموستات را تنظیم نمایید.

عیب ۲۳: موتور یا کمپرسور کولر گازی یا داکت اسپلیت داغ میکند .

داغ شدن کمپرسور در نهایت باعث سوختن کمپرسور کولر گازی میشود

سوختن موتور کولر گازی یا داکت اسپلیت  باعث اسیدی شدن سیستم و اغلب تجزیه و خراب شدن روغن کمپرسور می شود.

علت داغ شدن کمپرسور یکی از دلایل زیر میتواند باشد:

–  معیوب بودن فن
–  کثیف بودن کندانسور
–  ولتاژ نامناسب
–  نا مرغوب بودن و یا مناسب نبودن سیم های لاکی موتور
–  کم شدن مبرد
–  اشکال در سیم پیچ راه انداز یا کمکی

رفع عیب : با توجه به دلایل بالا در صورت تشخیص علت میتوان اقدام به رفع  عیب نمود تعویض فن , شستشوی درست کندانسور , ولتاژ مناسب , تعویض کابل , شارژ گاز مبرد بر حسب مورد میتواند باعث برطرف شدن داغ کردن کمپرسور گردد.

بیشتر بخوانید : اجرای تخصصی لوله کشی و کانال کشی کولر گازی و داکت اسپلیت گری

مطالب مرتبط

وای فای ( Wi-Fi ) در کولر گازی گری

همه ما می دانیم که تابستان چقدر می تواند سخت باشد. آفتاب سوزان و رطوبت می تواند آن را حتی بدتر...

نحوه آماده سازی و تنظیم گرمایش کولر گازی گری برای گرمادهی در زمستان

بسیاری از افراد دلیل اصلی خرید کولر گازی را در استفاده از حالت گرمایش در زمستان می بینند. دو مدل...

کدهای خطا و ارور در کولر گازی گری

کدهای ارور و خطا در کولر گازی گری بدون اینورتر E1: سیستم مبرد از فشار بالا محافظت می کند E2: محافظت ضد...

مشکلات و راه حل های تعمیر کولر گازی پرتابل

وقتی دما در ماه های تابستان افزایش می یابد ، عملکرد نامناسب یا ناکارآمد کولر گازی می تواند یک مسئله...

معرفی و آشنایی با مدل های مختلف گری

  شرکت گری به عنوان بزرگترین تولید کننده کولر گازی و دستگاههای تهویه مطبوع در جهان شناخته شده است و...

داکت اسپلیت گری ساخت کجاست ؟

در روزهای گرم سال بخصوص روزهای گرم تابستان نیاز به سیستم های خنک کننده اوج می گیرد و افراد به...

کولر گازی گری ساخت کجاست ؟

شرکت لوازم خانگی الکتریکی و تهویه مطبوع گری Gree در سال 1991 میلادی در شهر زوهای چین تاسیس شد. شرکت...

نمایندگی کولر گازی گری در سنندج

سنندج ( استان کردستان ) (که به زبان کوردی: سِنَه، کورسان نام دارد)، دومین شهر بزرگ کرد نشین و بیست...

آموزش و راهنمای استفاده از ریموت کنترل یونیور سال (همه کاره) یا مادر کولر گازی

آموزش و راهنمای استفاده از ریموت کنترل یونیورسال ( همه کاره ) یا مادر کولر گازی شما در صورت گم...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.