انواع کمپرسور کولر گازی و داکت اسپلیت
کمپرسور دستگاهی است که با افزایش فشار سیالات تراکم پذیر مانند گازهای فریونی،حجم سیستم را کاهش داده و باعث تخلیه آن می شود. کمپرسورها دارای ظرفیت های مختلف بر حسب نیاز بوده و با توجه به نحوه عملکردشان در تراکم گاز مبرد به سه نوع پیستونی، روتاری (دوّار) و اسکرول (گریز از مرکز) تقسیم می شوند. در واقع کار اصلی کمپرسورها در کولر گازی ، داکت اسپلیت و چیلرها، کشیدن گاز مبرد از سمت یونیت داخلی یا اپراتور، متراکم کردن گاز مبرد و فرستادن آن به سمت کندانسور یونیت می باشدکه در این چرخه، گاز به دلیل تراکم به مایع تبدیل می گردد.
شرکت گری چین بزرگترین تولید کننده انواع کمپرسورهای هرمتیک جهت مصارف تهویه مطبوع و سرمایش صنعتی می باشد. کولر گازی و داکت اسپلیت های گری به نوآوری های خود مشهور می باشند و همچنین کیفیت محصولات و اعتماد چندین ساله مشتریان به این برند بین المللی، گری را به پرفروش ترین در صنعت تهویه مطبوع و تبرید تبدیل کرده است.
شما در این قسمت می توانید مشخصات فنی انواع کمپرسور را مقایسه بفرمایید:
انواع کمپرسور کولر گازی و داکت اسپلیت
کمپرسور ها را به دو دسته اصلی، جابه جایی مثبت و کمپرسورهای دینامیکی تقسیم بندی می کنند. انواع کمپرسورهای رایج در کولر گازی و داکت اسپلیت های گری شامل کمپرسورهای روتاری، اسکرو یا اسکرال، کمپرسورهای رفت و برگشتی (پیستونی)، کمپرسورهای سانتریفیوژ و کمپرسورهای محوری می باشند.
کمپرسورهای روتاری
در این نوع کمپرسور گاز مبرد توسط چرخش غلطک در داخل سیلندر، متراکم می شود و بدین ترتیب وقتی گاز از دریچه ورودی (لوله سایز بزرگ) وارد کمپرسور می شود، در اثر چرخش تیغه ها و برخورد گاز با پره ها، گاز را به مایع تبدیل کرده و با فشار به سوی لوله های خروجی (لوله سایز کوچک) هدایت می کند.
کمپرسورهای روتاری ساختار متراکم و فشرده ای دارند و نسبت به کمپرسورهای پیستونی مصرف برق کمتر و بازدهی سرمایشی بالاتری دارند و صدای حاصل از کارکرد آن نیز کمتر است.
کمپرسورهای اسکرول
در این نوع کمپرسور مبرد توسط حرکت در فضای بین دیسک های فنری شکل فشرده می شود و انرژی قابل توجهی پیدا می کنند. از مزایای مهم این دسته از کمپرسورها راندمان بالا، صدای کم و طول عمر زیاد آن می باشد اما قیمت بالاتری نسبت به سایر کمپرسورها دارند. در کمپرسورهای اسکرول سه فاز، توالی بستن فازها بسیار مهم است.
کمپرسورهای پیستونی یا تناوبی
این نوع کمپرسورها متداولترین نوع در صنعت تهویه در مناطق حاره ای و گرم و خشک می باشند که میتوانند در دماهای بالای 60 تا 70 درجه سانتیگراد به کار خود ادامه دهند.
این نوع کمپرسورها معمولا تک سیلندر می باشند ولی می توانند بیشتر ازیک سیلندر هم داشته باشند. در این کمپرسورها به داخل آن دسترسی نداریم و دوکفه بالا و پایین آن به هم جوش خورده اند. کاربرد این نوع کمپرسورها معمولا برای مصارف خانگی و برای ظرفیت های پایین، یعنی بین 5 تا 10 تُن تبرید استفاده می شوند.
بیشتر بخوانید : اختلاف و فرق بین کمپرسور T1 با T3